DK

EN

BIOGRAFI

Phillip Faber er en af Danmarks fremmeste dirigenter,
komponister og musikalske personligheder.
Phillip Faber er en af Danmarks fremmeste dirigenter, komponister og musikalske personligheder.
Foto: Robin Skjoldborg
Business Phillip.

Mange i Danmark kender Phillip Faber (f. 1984) fra TV’s fællessangsudsendelser under nedlukningen eller som vært i programmer som Den Klassiske Musikquiz på DR2.

Men først og fremmest er han dirigent og komponist, uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Han bevæger sig som dirigent mellem det orkestrale og de vokale storværker, som komponist mellem det nordisk enkle og det komplekse, og som formidler mellem det lune og det lærerige.

Foto: Peter Nørby
Foto: Peter Nørby


Dirigent

Han er tilbagevendende gæstedirigent for COPENHAGEN PHIL, AARHUS SYMFONIORKESTER, AALBORG SYMFONIORKESTER, ODENSE SYMFONIORKESTER, SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER og for DR VOKALENSEMBLET.

I de seneste år har han desuden dirigeret koncerter og produktioner med DR SYMFONIORKESTRET, DR UNDERHOLDNINGSORKESTRET og DR KONCERTKORET.

Sidst men ikke mindst var han i årene 2013-2023 chefdirigent for dR Pigekoret, hvis klang og udtryk han fra begyndelsen satte sit helt særlige præg på.

AKTUELT REPERTOIRE

Han er aktuel på podiet med vokale storværker som HAYDNS SKABELSEN, CARMINA BURANA og FAURÉS REQUIEM, orkesterværker af komponister som DEBUSSY, GRIEG, DVORAK og BRAHMS,

a cappella-repertoire af komponister som Praetorius, BÁrÁ Gísladóttir og Bo holten samt operauddrag fra blandt andet Wagners RINGEN, Puccinis LA BOHÈME og Mozarts FIGAROS BRYLLUP.

Han har desuden tidligere uropført og førsteindspillet værker af nulevende komponister som Line tjørnhøj, Lil lacy, Louise Alenius og Bent sørensen.

Foto: Julie Pedersen
Foto: Mark Weincke
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland

Priser

Phillip Faber blev i 2016 optaget i Kraks Blå Bog, har modtaget Arne hammelboes mindelegat af Dansk Kapelmesterforening,

Dr's sprogpris, N.F.S. GRundtvigs pris og Solistforeningens hæderspris foruden flere tv-priser for sin indsats for formidling af musik på tv.

I 2022 modtog han Klf's hæderslegat og blev samme år slået til Ridder af dannebrog.

Komponist

Phillip Faber er en eftertragtet komponist af både kammermusik, vokalmusik og symfonisk musik, også til scenen. Hans værker udgives eksklusivt af Edition Wilhelm Hansen.

Bestillingsværkerne i 2024 tæller Little life for blæserkvintet til Carl Nielsen Kvintetten, en kammersymfonisk BALLET og musikken til et profilalbum med VOKALMUSIK, der udkommer i 2025.

Derudover inkluderer de seneste værker JEG SKRIVER SOM VINDEN til tekst af Inger Christensen og HVIS NU LYSET til tekst af Helene Johanne Christensen bestilt af DR Pigekoret

og MENS FORÅRET KRYBER FREM for a cappella kor bestilt af DR Vokalensemblet.

Foto: Mark Weincke
Den Danske Sang - Phillip Faber

Den Danske Sang

I denne bog deler komponisten og dirigenten Phillip Faber sin glæde ved den danske sang og øser af sin viden om emnet.

Han fortæller i bogen om de danske sange, hvad sang betyder for os, hvad der gør en sang god, melodiopbygning, tekster, sanghistorie og om alt det, som sang gør ved os.

Desuden afslører han 20 af sine yndlingssange og tager læseren med på spændende og nørdede ture rundt i de udvalgte melodier og tekster, der samtidig er nogle af de mest elskede sange herhjemme. I bogen bringes tekst og melodi på de udvalgte sange, så det er en bog, der både kan læses og synges.

Læs mere
Foto: Alexander Banck-Petersen

ANDRE VÆRKER

Af øvrige værker kan nævnes MADRIGAL BRISÉ for kammerbesætning, orkesterværket SHATTERED SONG bestilt af Philippine Philharmonic Orchestra, BRORSON-REQUIEM til Ribe Domkirke og KANTATE TIL TIDENS ENDE til Grundtvigs kirke

foruden musik til en lang række teaterforestillinger, herunder ROMEO+JULIE på Betty Nansen Teatret og børneoperaen FRIDOLIN skrevet til Den rullende opera.

Han har endvidere skrevet underlægnings- og titelmusikken til DR1-tv-serien Grænseland.

Noder