DK

EN

BIOGRAFI

Phillip Faber er en af Danmarks fremmeste dirigenter,
komponister og musikalske personligheder.
Phillip Faber er en af Danmarks fremmeste dirigenter, komponister og musikalske personligheder.
Foto: Robin Skjoldborg
Business Phillip.

Mange i Danmark kender Phillip Faber (f. 1984) fra TV’s fællessangsudsendelser under nedlukningen eller som vært i programmer som Den Klassiske Musikquiz på DR2.

Men først og fremmest er han dirigent og komponist, uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Han bevæger sig som dirigent mellem den nyskrevne partiturmusik og det udadvendt velkendte, som komponist mellem det nordisk enkle og det komplekse, og som formidler mellem det lune og det lærerige.

Foto: Peter Nørby
Foto: Peter Nørby


Dirigent

Han er tilbagevendende gæstedirigent for DR VOKALENSEMBLET, AALBORG SYMFONIORKESTER og for ODENSE SYMFONIORKESTER.

I de seneste år har han dirigeret koncerter og produktioner med DR SYMFONIORKESTRET, DR UNDERHOLDNINGSORKESTRET og DR KONCERTKORET,

foruden selvfølgelig dR Pigekoret, som han var chefdirigent for fra 2013-2023, og hvis klang og udtryk han fra begyndelsen satte sig helt særlige præg på.

Kommende sæsoner

De kommende sæsoner på podiet byder på Haydns Skabelsen med Copenhagen Phil, koncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester, heriblandt Faurés Requiem,

koncerter med DR Vokalensemblet, bl.a. deres sommerkoncerter og ensemblets traditionsrige julekoncerter,

foruden koncerter med Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, MIDTVEST SYMFONIORKESTER, Odense symfoniorkester og TIVOLI CPH Phil.

Foto: Julie Pedersen
Foto: Mark Weincke
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland
Foto: Kim Matthäi Leland

Priser

Phillip Faber blev i 2016 optaget i Kraks Blå Bog, har modtaget Arne hammelboes mindelegat af Dansk Kapelmesterforening,

Dr's sprogpris, N.F.S. GRundtvigs pris og Solistforeningens hæderspris foruden flere tv-priser for sin indsats for formidling af musik på tv.

I 2022 modtog han Klf's hæderslegat og blev samme år slået til Ridder af dannebrog.

Komponist

Phillip Fabers værker udgives af Edition Wilhelm Hansen.

De seneste værker tæller JEG SKRIVER SOM VINDEN til tekst af Inger Christensen og HVIS NU LYSET til tekst af Helene Johanne Christensen bestilt af DR Pigekoret,

MENS FORÅRET KRYBER FREM for a cappella kor bestilt af DR Vokalensemblet og MIN LØGN I DIT ANSIGT for stemme og klaver til tekster af Olga Ravn.

Hertil kommer værker som MADRIGAL BRISÉ for kammerbesætning, orkesterværket SHATTERED SONG bestilt af Philippine Philharmonic Orchestra og BRORSON-REQUIEM bestilt af Ribe Domkirke.

Foto: Mark Weincke
Den Danske Sang - Phillip Faber

Den Danske Sang

I denne bog deler komponisten og dirigenten Phillip Faber sin glæde ved den danske sang og øser af sin viden om emnet.

Han fortæller i bogen om de danske sange, hvad sang betyder for os, hvad der gør en sang god, melodiopbygning, tekster, sanghistorie og om alt det, som sang gør ved os.

Desuden afslører han 20 af sine yndlingssange og tager læseren med på spændende og nørdede ture rundt i de udvalgte melodier og tekster, der samtidig er nogle af de mest elskede sange herhjemme. I bogen bringes tekst og melodi på de udvalgte sange, så det er en bog, der både kan læses og synges.

Læs mere
Foto: Alexander Banck-Petersen

Film og scene

Til film og scene har han foruden en komisk opera skrevet børneoperaen FRIDOLIN til Den Rullende Opera, musik til Copenhagen Dox-dokumentaren THE SPACE BETWEEN US, samt musik til en lang række teaterforestillinger bl.a. på Betty NanseN teatret.

Han har endvidere skrevet underlægnings- og titelmusikken til DR1-tv-serien Grænseland.

Noder